Doe meer met je browser

Op zoek naar de beste browser voor een update? We hebben de drie meest gebruikte browsers op een rijtje gezet om jou te helpen bij de beste keus.

Download een browser

Snel, veilig en up-to-date

Een goede internetbrowser verbetert de ervaring op websites. Snelheid staat tegenwoordig bij veel mensen op prioriteit nummer één, maar ook veiligheid en privacy is een belangrijke afweging in de keuze voor een browser. Browser Update is een handige tool om je verouderde browser te updaten naar een gratis, veilig, snelle en gebruiksvriendelijke browser. Kies en download een browser die past bij jouw wensen. Hieronder leggen we kort de verschillen uit tussen de meest gebruikte browsers van dit moment.

Google Chrome

Google Chrome is momenteel de meest gebruikte browser in Nederland. De browser is snel, gebruiksvriendelijk en werkt optimaal als je gebruik maakt van meerdere Google diensten. Koppel je browser aan je Google-account en synchroniseer eenvoudig je gegevens en bestanden. De techniek van Google Chrome staat nooit stil en is up-to-date aan de standaard van dit moment.

Mozilla Firefox

Firefox is een open source browser van Mozilla. De browser is dus niet gemaakt door één bedrijf, maar door honderden ontwikkelaars, waaronder gebruikers, wetenschappers en andere developers. Doordat de community erbij betrokken is, is de browser volledig ingericht naar de wens van de gebruiker. Een belangrijk onderdeel van Firefox is de privacy van de gebruiker. Zo worden tracking-cookies van derden automatisch geblokkeerd. Ook blokkeert het sociale trackers, zodat je niet overal ongevraagd gevolgd kan worden. Firefox heeft handige functies, zoals tekst naar spraak, een ingebouwde spellingscontrole en kun je door add-ons je browser helemaal inrichten naar smaak en wens.

Microsoft Edge

Microsoft Edge is de nieuwste browser van Microsoft. Edge is de vervanger van Internet Explorer die standaard op nieuwe Windows computers wordt geleverd. Waar Internet Explorer veel steken liet vallen, moeten we eerlijk toegeven dat Microsoft Edge een sterkte concurrent is van Google Chrome en Mozilla Firefox. Deze browser is up-to-date en voldoet wel aan de nieuwste technieken, waardoor websites optimaal werken. Het blokkeert standaard tracking-cookies en ook cryptomining-scripts worden tegengehouden.

Kies een nieuwe browser

U maakt gebruikt van een verouderde browser. Kies voor een veilige, geupdate browser met de nieuwste technieken. Maak hieronder een keuze en download de browser van jouw voorkeur.

Google Chrome

Download Chrome

Mozilla Firefox

Download Firefox

Microsoft Edge

Download Edge